katiestacee

K

Publicerad 2012-09-25 19:42:06 i

Stacee är hemma i Molkom denna veckan då hon höglöper och det är mycket som händer i stallet under veckan så då kan jag fokusera på Katie. Men jag saknar Stacee..
Var hos veterinären igår med Katie, upptäckte att hon snarkade kvällen innan så vi kollade hennes tonsiller i halsen och hon var röd och irriterad med blod i tonsillerna så hon kan ha haft ont i halsen länge, även i benet hade hon ont.. Nu ska hon medicineras så jag hoppas allt blir bättre. Hon får gå vanliga pomenader men helst på mjukt underlag. 
 
Var ute nyss på en mysig promenad i skogen i ungefär en timme och så har Katie fått göra lite sökövningar. Jag har tränat lite lydnad också men hon har inte en supermotivation så jag gissar på löp eftersom hanar vekar bry sig om henne också. 
 
Hade religionprov förra veckan, 43/43 poäng och MVG, ganska soft.
 
Nu ligger lila sessan och sussar

Love

Publicerad 2012-09-23 20:42:57 i

I'd never dreamed that I'd love somebody like you

Helg

Publicerad 2012-09-23 15:57:00 i Hundliv,

Har varit hos min kompis Ida i Arvika från fredag-lördag. Nu är jag i Molkom, har väl inte direkt gjort så mycket, sovit och gått långpromenad typ. Är så jävla trött.

Ska till veterinären imorgon då igen med Katie. Jag kan ha upptäckt en sak som jag ska prata med veterinären om. Hoppas det blir bra för Katie har varit konstig igen under helgen, hon blev rädd för en taklampa och en fläkt...

Tisdag

Publicerad 2012-09-18 19:32:24 i

Började dagen med en långpromenad i spöregn, mysigt faktiskt!
Sedan skolan och har pluggat lite hemma.
Kom nyss hem från en springtur/powerwalk uppe i sisu. Mötte två från klassen också så pratade med dom en stund och Katie fick en positiv erfarenhet av en rottweiler. Stacee fick dra i sin dragsele när jag sprang men Katie fick springa lös bredvid (hon fick vara med för att det var mjukt underlag hela tiden) hon var så duktig för det kom massa människor i spåret men hon sprang bredvid hela tiden. Sen kom det två tollare som först verkade snälla men som gjorde världens utfall...........
 
Jaja, ska väl plugga lite religion nu.
 

Ny vecka

Publicerad 2012-09-17 21:09:00 i

Det har väl inte hänt så mycket nytt, i torsdags var klassen på Kolmården och under helgen var mamma och min lillebror här och jag passade Marley. Har försökt plugga lite också.
Katie är fortfarande pigg då hon tar det åtminstone lite lugnare nu också. Jag märker så väl på henne att hon behöver mer motion, hon är mycket jobbigare i vardagen helt enkelt. Hon får göra sökövningar varje dag och träna tricks/lydnad men det räcker tyvärr inte..
Stacee löper och hon blir underbarare och underbarare för varje dag som går! Helt sjukt vad hon är bra!
 
Anna och Elin var hos mig förut och vi åt på min balkong i kvällssol, riktigt härligt :)
 
Lite "touch" träning. Haha Stacees tänder syns som vanligt
Cykelkorg så man får följa med när man inte får springa
Chillarn
 

Ny dragsele

Publicerad 2012-09-12 14:49:13 i

Stacee har fått en ny dragsele! 
Jag har så ont i huvudet och Stacee är uttråkad så jag köpte en fin dragsele åt henne eftersom hennes andra är för stor. Hon fick dra en pet-flaska med vatten i. Först tyckte hon det var konstigt och kollade bakom sig hela tiden, men sen kom hon in i "arbetsläge" och drog superbra. Hon är ju en sån hund som inte gillar när det tar emot så det är nog bra för hennes självförtroende att få jobba sig framåt. Hon blev dock trött ganska snabbt så vi drog en bit på dejevägen och sedan en bit inne i skogen upp för en liten backe.
Katie fick vara med och heja på (snarare lekattackera Stacee när hon jobbar, haha)
 

Jobba jobba
 
Katie fick träna lite "touch" att hon ska stöta med framtassarna på det jag pekar på
 

Veterinären

Publicerad 2012-09-12 14:41:00 i Hundliv,

Var hos veterinären igår med Katie. Han undersökte henne, kollade ögon, höfter, knän, tog blodprov mm. Blodprovet skulle ta några dagar men allt höfterna, knäna och ögonen var det inget fel på. Men hon hade ont i benet på undersökningen, gnällde till och så. Men han hittade inte exakt var hon hade ont, hon fick smärtstillande och ska vila. Han skulle höra av sig om blodproverna så jag hoppas verkligen allt är bra.

Hon fick ju lugnande eftersom hon röntgades. Hon var väldigt trött hela kvällen och bara sov och sov. Idag är hon pigg och har fått smärtstillande.

Hon däckade direkt när vi kom hem

Pigg

Publicerad 2012-09-10 21:00:00 i Hundliv,

Katie har varit väldigt pigg. Hon har ju vilat hela helgen och det är mycket för att vara henne. Vi promenera/tränar flera timmar om dagen annars. Men men, hon får åka cykelkorg och vara med. Vi har tränat tricks och massa sökövningar.

Förut cyklade jag med Stacee och Katie fick sitta i korgen, jag stannade vid ett ställe där det inte är så strömt i älven. Katie fick också vara med, jag märkte på henne att hon var sugen på att bada och det var ganska varmt i vattnet och simning är ju ingen påfrestande motion. Så hon fick hämta pinnar, men den sista pinnen hittade hon inte för den sjönk, men då hittade hon en sån där blomma som är i vattnet och började simma inåt, hon var långt ute, och så sitter blomman fast i en själk som går ner till botten och det tar stopp, men hon fortsätter simma och simma och simma.. Jag ropar på henne och skriker loss, men som den envisa terriern hon är så vägrade hon släppa och stod och simmade utan att komma någonstans hur länge som helst medan jag står och lockar, skriker och jag vet inte vad. Jag ser på henne att hon börjar bli trött och sjunka mer och mer, men ändå så vägrar hon släppa och komma in, så jag kastar av mig kläderna och hämtar henne. Skapligt kallt, när hon kommer upp på stranden ställer hon sig och väntar på belöningen.. Är man terrier så är man.
Hon var i alla fall trött en liten stund efter detta.

Jaja, imorgon blir det veterinären. Får hoppas på bra nyheter.

Knäppis

Snuskiga Katie

Publicerad 2012-09-08 18:22:55 i

Haha, har faktiskt några roliga bilder på snuskiga Katie.
 
Hm vad är detta för gott?
 
Mums mums!
 
Mmmmmm
 
Haha jag vet, dålig humor

Älskade

Publicerad 2012-09-08 18:18:36 i

 
Denna underbara lilla flicka har blivit så annorlunda, men på ett bra sätt. Mer framåt, självständig. Så otroligt rolig att träna med. Sen hon fällt ur mängder med päls så har hon blivit alertare och piggare. Hon har skött sig otroligt bra i Forshaga nu när skolan har börjat, inga problem att vara ensam hemma och lugn på promenader men ändå mycket bus!
 

Lilla Katie

Publicerad 2012-09-08 18:10:00 i Hundliv,

Nu har skolan börjat igen då, ganska drygt faktiskt. Mycket teoretiska lektioner. Men ganska soft schema ändå!

Har tränat agility under veckan och båda hundarna har varit superduktiga, men Stacee är så totalt övertaggad så hon har blivit mycket skälligare på planen.. Tråkigt, dom flesta bryr sig inte och på tävlingar är det det enda sheltisarna gör känns det som. Men har tränade igår på att hon skulle vara lugnare och tystare med bra resultat.

Katie har varit väldigt konstig sedan sommaren, rädd, osäker, allmänt konstig helt enkelt. Min lärare märkte att hon var stel i bakbenen och hon hade väldigt ont i höger bak, så hon misstänkte en streckning. Jag har läst om det och många hundar som har gått med smärta länge kan bli annorlunda i beteendet och bli mer rädd/stressad. Jag känner mig så hemsk eftersom vi har kört på med agility och hård motion. Förlåt älskade vän.
Nu blir det veterinären på tisdag och ska göra en hel smärtutredning. Men hon måste ta det lugnt i flera veckor. Fyfan säger jag bara, den lilla hoppetossan. Detkommer inte gå bra.

Ska åtminstone anmäla Stacee till en tävling i agility i Oktober!

Förlåt för att jag är världens sämsta matte som inte märkt något <3

Om

Min profilbild

Maria

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela